Halvcirklens formål er at støtte aktivt arbejde med billedkunst og keramik, bl.a. ved at drive værkstedet på Kildegården, ved at skabe udstillingsmuligheder for medlemmerne, og ved at fungere som forum for udveksling af erfaringer om arbejde med billedkunst og keramik.Niels Erik WilleOm Halvcirklen

Halvcirklen har ca. 30 medlemmer, som arbejder med hele spektret af kunstneriske udtryksformer. De fleste udstiller - individuelt og fælles.

Halvcirklen arrangerer udstillinger i Farver Hammers Gård og andre steder efter behov og muligheder

Halvcirklen råder over et grafisk værksted, en keramikovn og et atelier/mødelokale i et lille hus på Kildegården 3,  i Roskilde.
Læs mere om værkstedet

Vil du vide mere om Halvcirklen kan du søge information her på siden, ellers er du velkommen til at kontakte formanden.
Se kontaktoplysninger

Anni FreseHistorien bag

Halvcirklen blev stiftet den 14. august 1975. Baggrunden var, at mange mennesker i Roskilde gerne ville arbejde med billedkunst og have et fællesskab med ligestillede, og at der manglede udstillingsmuligheder og værksteds- og atelierlokaler.

Æresmedlemmer:
Willy Lerche
Benedikte Hoffmann

Axel Stryhns Beretning om Halvcirklens oprettelseVærkstedet

Halvcirklens værksted

Halvcirklen råder over et lille hus, på Kildegården 3, 4000 Roskilde - lige ved siden af Bridge Huset. Se kort

Huset rummer et pænt stort lokale, der bruges til atelier, undervisning, møder, sammenkomster, croquis mv. Der afholdes kurser om billedkunst og billedgennemgang, skulpturkurser i klassisk modellering, croquistegning og grafiske teknikker.

Et mindre lokale er indrettet til grafisk værksted med trykpresse, ætsetank med jernklorid, lysskab til film mv. Grafikværkstedet blev for et par år siden lagt om til non-toxic brug.

Endelig er der et lille rum med en keramik-brændeovn.

Værkstedet bruges i perioder af mange mennesker, og der er som nævnt ofte kursusaktiviteter. Derfor er det ikke muligt at bruge værkstedet som atelier i længere tid.

Benedikte HoffmannMedlemskab

Som medlem kan optages alle, som tilslutter sig foreningens formål , og som dokumenterer, at de arbejder seriøst med billedkunst og/eller keramik.
Foreningen arbejder inden for alle kunstformer, -genrer eller teknikker. 

Medlemskontingentet er p.t. kr. 600,- om året. Er du interesseret i at blive medlem, så kontakt formanden.

Se kontaktoplysninger