Halvcirklen
×
forside aktiviteter galleri kontakt

Carsten Thuesen

Carsten Thuesen

cet@egestal.dk

Kobberstik/Serigrafitryk/Tegning/Maleri/3D modellering/Grafik

Jeg har et solidt fundament indenfor grafik og illustration med uddannelse i Grafisk Design, Technical Illustration og Mechanical Engineering.

I år 2019 begyndte jeg at arbejde med kobberstik, hvor Mezzotinteteknikken hurtigt faldt i min smag, fordi den kombinerer flere aspekter fra andre teknikker indenfor grafik og illustration.

I Halvcirklen arbejder jeg primært med mezzotinte, stregætsning og koldnålsradering.


Hvad er Mezzotinte?

Mezzotinte eller sortkunst som det også bliver kaldt på dansk, er en traditionel kobberstiksteknik, hvor kobber- eller stålpladen bliver bearbejdet med et riflet vuggestål som sætter mange små mærker i pladen.

Når pladen er vugget dvs. gennemhakket i 24-50 retninger, trykker den med en dyb skyggetone - fløjlsagtig. Herefter bearbejdes pladen med skraber og polerstål på de punkter der skal være lyse. Der arbejdes med lys- og halvtone modsat kobberstik, hvor der kun arbejdes med streg.

Metoden er både tidskrævende og kostbar og anses for at være den fineste af alle dybtrykteknikker. Det er meget begrænset, hvor mange tryk man kan lave med denne teknik – normalt under 25 stk.

Hjemmeside: egestal.dk

Instagram: instagram.com/carstenegestalthuesen

Thingiverse: thingiverse.com/egestal/designs