Halvcirklen
×
forside udstillinger aktiviteter galleri kontakt

Niels-Erik Wille

Probat rengøring. Blyant / Inkjet-tryk. 2013 / 2018.
Det Gule Palæ. Lille Højbrøndstræde, Roskilde. Tusch og Blyant. Aug. 2015.
Verden under vand - 2. Hotel Ritz. Illustration til J.G.Ballard: Verden under vand (1969). Tusch / Inkjet-tryk. Oktober 2017.
Verden under vand - 1. Leguanerne kommer. Illustration til J.G.Ballard: Verden under vand (1969)Tusch / Inkjet-tryk. Oktober 2017.
Selvportræt om nisse. Blyant.
Nov. 2003.
Skovens hemmeligheder. Tusch. Efterår 2017
Niels-Erik Wille

newinfo@tdcadsl.dk

Instagram-side

Arbejdsområder Tegning (tusch og blyant) Grafik (radering, fotopolymer-tryk og inkjet-tryk) Fotografi Baggrund Min historie er kun alt for almindelig: Jeg er overvejende selvlært og har arbejdet seriøst med tegning, collage og maleri siden jeg var 17 år (dvs.1959). Men billedarbejdet gled efterhånden i baggrunden til fordel for en akademisk karriere: Uddannet som cand.mag. i Dansk og Filosofi (1961-1969) og ansat som universitetslærer siden 1968, bl.a. på RUC. Jeg fik dog delvis afløb for mine kreative tilbøjeligheder som sangskriver (tekster) for jazz-rock-gruppen Burnin’ Red Ivanhoe. Da pensionsalderen så småt nærmede sig, besluttede jeg igen at tage tegning alvorligt og modtage professionel vejledning. Jeg begyndte at følge kurser 1998. Og for alvor fra 2004 med et kursus på Thorvaldsens Museum (lærer Henrik Leach), efterfulgt af adskillige år med Gunnar Nielsen, bl.a. grafikkurser i Skovhuset ved Søndersø. Som tegner og grafiker læner jeg mig op ad klassisk tegning og illustrationskunst, dvs. figurativt men ikke nødvendigvis realistisk Jeg er efterhånden også blevet en habil amatørfotograf og bruger bl.a. fotografier som forlæg for tegninger mv.