Halvcirklen
×
forside aktiviteter galleri kontakt

Caroline Scheibel

Caroline Scheibel

scheibel1234@me.com

Baggrund: 
Jeg er uddannet bygningskonstruktør og arbejder som autodidakt 3D grafiker. Jeg arbejder både med grafisk design til digitale og analoge medier. Intentionen er for mig, at udforske samspillet mellem gamle tegneteknikker, grafisk arbejde og nye digitale redskaber. Jeg undersøger både teknikkernes visuelle potentialer, samt mulighederne for at udvikle nye tilgange til designprocessen, hvor de digitale programmer gøres aktive i den fysiske verden via kunst print (limited addition). Så mit udtryk er oftest mixed media, hvor foto, tegninger, illustrationer, power tech figurer bliver bearbejdet digitalt. 

Processen i mit arbejde:
I hele processen har jeg ageret maskinens fysiske formidler. Med projektet har jeg udformet en serie af tryk i forskellige størrelser, som viser at Ipad også kan være autonome og poetiske. Først tegner jeg i hånden, og derefter efterarbejder jeg tegning i procreate. Nogle få af motiverne er blevet til ved at en kode bliver kørt i programmet Processing, som så udformer forskellige kodegenererede motiver. De udvalgte motiver bliver forarbejdet og gjort klar til tryk via leadtools eller iColorama.

Inspiration:
Francis Bacon har påvirket en del af mine kunstværker. Særligt da jeg var ung fordi jeg oplevede mig selv som fragmenteret. I dag er det alt hvad der er oppe i tiden indenfor film, bøger, musik og teater. Min erfaring inden for kunst er også påvirket af mit arbejde med studerende som underviser. Jeg er også en dyslektiker. Når jeg nu ikke kan stave særlig godt, er det min tegning, der er blevet mit yndlings kreative udtryk. Jeg elsker at fordybe mig og skabe små smukke scener, der har en unik historie. Billedet er en sti i vores tid til at fange øjeblikket, at stå stille, hvor alt går så hurtigt.